Acum ai livrare gratuită la orice comandă peste 500 de lei, rate cu 0% dobândă și 101 NOPȚI DE TEST. DACĂ NU EȘTI MULȚUMIT PRIMEȘTI TOȚI BANII ÎNAPOI!

CUM E MAI BINE SĂ CUMPERI O SALTEA

Decizia de a cumpăra o saltea dintr-un magazin sau de pe un magazin online nu este ușoară, așa că îți prezentăm mai jos câteva avantaje și dezavantaje specifice fiecărei alegeri pe care o vei face, asfel încât să alegi informat.

     Există încă multe idei preconcepute cu privire la cumpărăturile online, mai ales când vine vorba de cumpărarea unei saltele. Mulți oameni sunt reticenți cu privire la idee, deoarece consideră că e un risc mare a face o achiziție atât de semnificativă online, fără a fi acolo fizic pentru a face acest lucru, în timp ce unii văd mersul la un magazin fizic ca o pură pierdere de timp și cu inconveniente. Dar să ne amintim un lucru: acesta este unul dintre motivele majore pentru care au fost inventate cumpărăturile online, și anume, a face cumpărăturile mai ușoare și a salva timpul.

     Între comerțul clasic din magazinele de desfacere și cel online este o luptă,  însă cifrele arată că mediul online a devenit preponderent și continuă să crească. Armele utilizate în această luptă nu sunt mereu egale și nici mereu corecte. În timp ce marii comercianți se bazează tot mai mult pe prima impresie, investind în produse care arată cât mai atrăgător la un preț cât mai mic, comercianții online nu au altă șansă decât în a investi în produse care aduc cât mai multă valoare la un preț corect care aduce după sine reviewuri pozitive, criteriu determinant în volumul vânzărilor ulterioare. Un fapt foarte important de care este bine să ții cont când analizezi este dreptul tău de retur, pe care unii comercianți încearcă și chiar reușesc să îl elimine.  

     Hai să vedem câteva opinii PRO și CONTRA referitoare la fiecare dintre cele două modalități de cumpărare, în funcție de criteriile de interes și avantajele clientului:

PREȚUL 

Atunci când faci cumpărături online, elimini din lanțul aprovizionării și desfacerii câteva etape: transportul produsului la magazin, manipularea lui în depozit, așezarea la raft, transportul către locuința ta. Plus adaosul comercial al magazinului, care nu poate vinde la același preț pentru că ar ieși în pierdere. Automat, același produs cumpărat online este mai ieftin.

TIMPUL

Deși pare nesemnificativ, este singura resursă finită a noastră. Economisim timp căutând un produs online și nu alergând din magazin în magazin pentru a găsi salteaua potrivită.

OPȚIUNILE

Atunci când ești într-un magazin, poți încerca doar modelele disponibile acolo. Online ai o mulțime de opțiuni și posibilitatea de a răsfoi printre specificațiile saltelelor, de a le compara și de a decide cu specificațiile în față. Astfel, poți alege salteaua potrivită oricând și de oriunde.

MAI MULTE INFORMAȚII ȘI RECENZII

În magazin ne bazăm pe opiniile unui singur consultant și pe ce putem observa atunci. Am aprecia cu toții dacă acele opinii ar fi competente și nepărtinitoare, însă uneori consultanții sunt nepregătiți tehnic, iar în multe cazuri chiar stimulați să recomande o marcă anume de saltea și chiar un model deloc ieftin. Da, se practică din păcate, agenții de vânzări stabilesc relații reciproc avantajoase cu consultanții de pe raioane pentru a le promova produsele către clienți.  Online, în descrierea produsului, sunt date tehnice certificate de producător, iar recenziile, părerile celor care deja au încercat acel produs te ajută în luarea unei decizii fundamentate.

POLITICA DE ÎNCERCARE ȘI RETURNARE

În cazul magazinelor fizice, poți încerca salteaua timp de câteva minute pentru a vedea dacă te simți confortabil, în timp ce în cazul magazinelor online nu poți. Acest aspect este un atu al magazinelor fizice, și totodată, cel mai mare neajuns corpul tău are nevoie de aproximativ 20-30 de nopți pentru a se obișnui cu noua saltea. Iar cele câteva minute nu garantează o saltea potrivită. Și atenție la politica de returnare: întreabă explicit sau citește termenii cu steluță: mai pot returna salteaua dacă este despachetată? Pentru că majoritatea comercianților nu acceptă, invocând că a putut lua contact cu pielea și astfel este bun de folosință intimă care nu mai poate fi returnat. Această practică din păcate se regăsește tot mai des și în rândul comercianților online, iar o citire atentă a Termenilor și condițiilor este recomandată. Noi oferim posibilitatea de a returna orice produs dacă nu corespunde cu așteptările tale, iar întreaga sumă achitată va fi rambursată către tine. 

ATINGEREA

Singurul atu care nu poate fi oferit online. Faptul că poți să atingi acea saltea, să îi simți textura și reacția la greutatea corpului tău. 

Dar pentru asta avem recenzii. În 99% din cazuri salteaua este atinsă doar când schimbi lenjeria, în rest este acoperită de cearceaf și doar corpul tău o simte, de aceea este important miezul și nu designul husei. Alegerea unei saltele cu o husă voluminoasă și multicoloră face practic imposibilă sau ineficientă curățarea husei pentru că nu încape în mașina de spălat și nu putem folosi substanțe active pentru igienizare completă. Noi punem accentul pe un miez de calitate superioară pentru un somn de vis, îmbrăcat într-o husa albă, ușoară, care poate fi spălată și igienizată într-o mașină de spălat casnică.  

    Acest articol ți-a arătat că nu este nimic de care să te temi când vine vorba de a cumpăra o saltea online. Cumpărăturile online au fost inventate pentru a face viața mai ușoară și mai convenabilă pentru toată lumea. 

 

Scroll to Top